Vermoedelijk tijdens oudejaarsnacht  gebeurde er ernstig vandalisme op het Riet Westerlo. Het kleine monument, een mooi beeld in het kapelletje op het Riet te Westerlo werd stukgeslagen door vandalen, hopelijk worden de daders gevat!

Het beeld is van aartsengel Gabriel, het monument werd geplaatst door gravin de Merode in 1887. De gravin had de belofte gedaan een kapelletje te plaatsen bij de geboorte van een zoon, tijdens het aanroepen van aartsengel Gabriel. Op 28/11/1887 werd Charles Werner Marie Josepha Gabriel Ghislain de Merode geboren, haar bede werd beloond, belofte maakt schuld en ze liet een kapel bouwen.

Destijds stond de kapel tegen de muur van het oude rusthuis Sint-Ludovicus, langs de huidige ringlaan, de Merodedreef. Ze is in de jaren 1982-1983 door de gemeentediensten verplaatst naar de huidige plaats op het Riet.

Het is de 3de maal in de geschiedenis dat vandalen dit beeld beschadigen. Een 1ste maal door een dronken Duitse soldaat tijdens WO II, de hand was eraf geslagen, na de oorlog restaureerde men dit.

Een 2de maal in 1995, werden eveneens de hand afgeslagen, een gemeentearbeider, Fons Truyens restaureerde het liefdevol. Nu de 3de maal vermoeden we dat de vernieling compleet is, het beeld ligt in gruizelementen, restauratie zal moeilijk zijn en zeer kostelijk.

Heemkring Ansfried (Sint-Michielsstraat 2) rekent op een tip om de daders te ontmaskeren, de tipgever mag van de heemkring een beloning verwachten.